Kiewithoeve

Ginkaart

monkey47

Monkey 47

De 47 in deze naam vertelt u al heel wat over deze drank, namelijk dat deze gin 47% alcohol bevat en dat er maar liefst 47 handgeplukte ingrediënten in deze drank werden verwerkt, die behandeld werden met bronwater uit het Zwarte Woud.

Geserveerd met: braambesblad / citroengras / fevertree indian tonic.

15 euro

 

 

 

hendricks

Hendrick’s gin

Deze gin kan niet meteen beschouwd worden als een doorsnee gin. Ondanks dat hij beschikt over 11 klassieke ingrediënten, wordt zijn smaak op punt gebracht door toevoeging van de Bulgaarse Roos of komkommer. Tot de 11 klassieke ingrediënten behoren onder andere jeneverbessen, engelwortel, koriander en sinaasappelschillen.

Geserveerd met: komkommer / fevertree mediterrean tonic. Alc% 41,4

12.00 euro

 

 

bombay

Bombay Sapphire

Al vanaf de eerste sip, proef je meteen de zwarte pepers en citroengras, die deze kruidige gin je tong beroeren. Deze twee botanicals complementeren de jeneverbessen in de gin. De Bombay Sapphire east heeft een zachte notensmaak door toevoeging van amandelen en Chinese kaneel, die de harmonie van smaken vervolmaken.

Geserveerd met: citroengras / limoen / fevertree mediterrean tonic

11.50 euro

 

 

ginmare

Gin Mare

Medditerraan in hart en nieren met 42,7% alcohol. Ze koppelt 4 ongewone zuiderse ingrediënten: Arbequina olijven, basilicum, rozemarijn en tijm aan de klassieke botanicals: jeneverbes, koriander, kardemon en citrusfruit. De gin wordt in oplages van 250 liter gestookt in een 18e eeuwse kapel. De distelleerderij is gevestigd in een vissersdorp aan de Costa Dorada, op 50km van Barcelona. Ideale zomergin!

Geserveerd met: citroenzeste / tijmtakje / fevertree mediterrean tonic.

13.00 euro

 

 

copperhead

Copperhead

Deze gin is ontstaan door samenwerking tussen Yvan Vindevogel een apotheker die sterk geïnteresseerd is in het heelkundige aspect van gin en Bernard Fillier, eigenaar van de graanstokerij Filliers. Een heerlijk zachte Belgische gin met botanicals als jeneverbes, sinaasappelschil, koriander en kardemom. Een extra dimensie en persoonlijke beleving bekom je door de aanvulling van Dr. Copperhead. 3 verschillende blends. Alcoholpercentage: 40%

Geserveerd met: kardemom / korianderzaad / fevertree edelflower tonic

15,50

 

 

tanqueray

Tanqueray Rangpur

Deze gin is in 2006 voor het eerst op de markt gekomen, voor de bereiding van deze gin heeft men zich gebaseerd op het originele Tanqueray-recept, met toevoeging van enkele botanicals: Rangpur limoenen uit India, gember, laurierbladeren en uiteraard jeneverbes. Een heel frisse gin met 41,3% alcohol. De gember brengt het ideale tegengewicht in deze gin. Ideale zomergin, die ook in de winter fijn smaakt met de juiste tonic.

Geserveerd met: limoen / kruidnagel / fevertree indian tonic

12.00 euro

 

 

london1

The London n°1 gin

Bleek, turkoois en dankt z’n kleur aan gardeniabloemen. De twaalf overige botanicals, waarmee hij werd samengesteld zijn afkomstig vanuit de hele wereld! Jeneverbessen uit Kroatië, zoete anijs uit Turkije, bergamot uit Italië en de cassia uit de Chinese bergen. Al even onmisbaar voor deze gin uit London zijn het bronwater uit het noorden van de stad en het Engels graan. Deze gin heeft een intens aroma. Zacht, kruidig en elegant. Ondanks zijn alcoholpercentage van 47%.

Geserveerd met: kaneel / citrus / fevertree indian tonic

14.00 euro

 

 

 

gvine

G’vine Floraison

Open de fles en het lijkt alsof je een boeket bloemen naast de fruitschaal zet. De basisalcohol komt van druiven en wordt gedestilleerd in Cognac. Floraison verwijst naar de bloeiperiode van de druivelaar, midden juni. Vervolgens worden nog 9 botanicals toegevoegd, die weken in de druivenalcohol. Resultaat: zomerse gin, die de jeneverbes radicaal van haar troon stoot. Alcoholpercentage: 40%. Zacht in de neus, met een volle afdronk.

Geserveerd met: witte druiven / citroenverbena / fevertree indian tonic

14.00 euro